Příspěvek konference

Materiály k WORKSHOPu A

Autor

Tim Buckley Owen, Nezávislý informační komentátor, Velká Británie

Materiály ke stažení

Plný text Prezentace

Abstrakt

Každý ví, že zodpovídání dotazů v 21. století se děje docela jiným způsobem, než jak tomu bylo ve století dvacátém a tento rozdíl, že je dán používáním nových technologií. Souhlasíte?

Špatně! Nové technologie tuto změnu jen umožňují. To, co se změnilo, jsou návyky a očekávání tazatelů. Tazatelé 21. století se ptají na dálku, jsou mobilní a myslí si, že vědí vše. Jak na to tedy knihovníci a informační pracovníci mohou reagovat?

S Timem Buckleym Owenem, autorem úspěšné Enquiry Answering Every Time, snadno přijdete na to, jak zaručit, aby vaše profesionální schopnosti odpovídaly potřebám 21. století.

To, že našeho tazatele nevidíme a často ani neslyšíme, nás připraví o více než 90 % záchytných bodů, které při komunikaci tváří v tvář považujeme za samozřejmé. Riziko nedorozumění – dokonce i případné urážky – je vysoké. Umění správně se ptát a schopnost vyjít zákazníkovi vstříc je nyní mnohem důležitější než kdy předtím. Váš tazatel má na Internetu často přístup k naprosto stejným informačním zdrojům, jako máte vy. Vy tedy musíte prokázat svoji profesionalitu tak, že ke své odpovědi dodáte vlastní přidanou hodnotu a zajistíte si tak u tazatele další spokojené využívání nabízených služeb.

S přispěním zvané přednášející Barbary Buckley Owen nabídne tento živý workshop spoustu prostoru pro skupinové diskuse a řešení problémů. Pomůže vám vypořádat se s některými výzvami knihoven a profesionální informační práce 21. století – včetně těch, na které byste pravděpodobně nikdy ani nepomysleli.

cerge.gif

Workshop je pořádán ve spolupráci s CERGE-EI.


Organizátoři

Albertina icome Praha
VŠE

Hlavní sponzor

Albertina icome Praha & Albertina icome Bratislava

Mediální a technologičtí partneři

Ikaros

INCAD

LibRa

banner