Příspěvek konference

Věda jinak aneb Využití konceptu Big Data (nejen) ve výzkumu

Autor

Jiří Karpeta, Microsoft s.r.o.

Materiály ke stažení

Prezentace

Abstrakt

Již na přelomu 21.století předpověděl Tony Hey, nyní vice president Microsoft Research Connections, že svět vstoupí do éry Big Data a budoucnost nespočívá v tom, kolik dat vygenerujeme, ale jak s nimi budeme pracovat, abychom z nich získali relevantní informace k řešení problémů v reálném čase.

Jaký potenciál využití do budoucna nabízí Big Data ve vědeckém výzkumu? A jak se to promítne do běžného každodenním života? Na této přednášce máte možnost nahlédnout pod pokličku Microsoft Research a dozvědět se více o konceptu Big Data a nových trendech, které díky němu vznikají jako např. virální vyhledávání, přesnější predikce výsledků nejednoznačných dat, sociálně-psychometrická analýza uživatelů Internetu, a další.

Profesní informace o autorovi

Jiří Karpeta vede divizi vývoje od 12. března 2008. Ze své pozice je odpovědný za komunikaci s českými vývojáři při prosazování vývojových nástrojů společnosti Microsoft a podpoře tvorby originálního softwaru pro platformu Windows.

V Microsoftu pracuje Jiří od počátku roku 2006, kdy nastoupil na pozici Platform Strategy Advisor. Před svým příchodem do Microsoftu pracoval ve společnosti LCS International, kde vedl vývoj podnikových informačních systémů.

Jiří Karpeta se narodil v roce 1969, vystudoval České vysoké učení technické, Fakultu elektrotechnickou. Je ženatý a má dvě děti. Svůj volný čas dělí mezi rodinu, létání a péči o zahradu.


Organizátoři

Albertina icome Praha
VŠE

Hlavní sponzor

Albertina icome Praha & Albertina icome Bratislava

Mediální a technologičtí partneři

INCAD
Inflow
LibRa

banner