Příspěvek konference

Možnosti využití EIZ v e-learningových předmětech: Výuka i sdílení dobré praxe

Autor

Iva Zadražilová, Masarykova univerzita - Filozofická fakulta - Kabinet informačních studií a knihovnictví - Centrum CEINVE

Spoluautoři

Mgr. Jan Zikuška, Masarykova univerzita, Kabinet informační studií a knihovnictví, Centrum CEINVE

Materiály ke stažení

Foto přednášejícího / Picture Prezentace

Abstrakt

Poster bude zaměřený na grafické znázornění využití elektronických informačních zdrojů v rámci e-learningových předmětů vyučovaných na KISK FF MU. V první řadě jsou v těchto předmětech obsaženy výukové moduly (Kde a jak hledat informace, Elektronické informační zdroje, Internet jako zdroj informací) věnované speciálně využití EIZ a v druhé řadě je obsah těchto modulů veřejně sdílen prostřednictvím netradičních elektronických zdrojů (Slideshare, videokanál na YouTube).

Je tedy možné sledovat například počet sdílení nebo shlédnutí jednotlivých materiálů a to jak v rámci kurzu, tak přes různé druhy elektronických zdrojů.

Výuka e-learningových předmětů (Kurz práce s informacemi apod.) má na KISK FF MU dlouholetou tradici a čísla a grafy, které se týkají využití EIZ, mohou ukázat zajímavé souvislosti. Vzhledem k faktu, že těmito předměty ročně prochází tisíce studentů celé Masarykovy univerzity, může tento poster současně přiblížit dobrou praxi a také být inspirací pro netradiční práci s EIZ.

Profesní informace o autorovi

PhDr. Iva Zadražilová vystudovala obor Informační studia a knihovnictví na FF MU. V oblasti informačního vzdělávání působí v rámci Kabinetu informačních studií a knihovnictví FF MU již více než pět let. Byla odbornou garantkou projektu Národní klastr informačního vzdělávání a od roku 2012 je manažerkou projektu CEINVE (Centrum informačního vzdělávání na MU). Mimo zajištění průběhu projektových aktivit se aktivně věnuje výuce předmětů Psaní odborných textů a Informační gramotnost, spolupodílí se na výuce e-learningových předmětů Kurz práce s informacemi, Kreativní práce s informacemi a Metody kritického myšlení a vede diplomové semináře.


Organizátoři

Albertina icome Praha
VŠE

Hlavní sponzor

Albertina icome Praha & Albertina icome Bratislava

Mediální partneři

Ikaros
Inflow
ITlib
KNIHOVNA - knihovnická revue
Knihovna plus
Online Searcher