Příspěvek konference

Trendy a technologie v elektronických informačních zdrojích

Koordinátor sekce: Jiří Kadleček, Albertina icome Praha s.r.o.

Čas a místo: 24. 5., 14:15 - 17:55, Vencovského aula

Social media marketing a knihovny

Autor

Olga Biernátová, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně - Knihovna

Materiály ke stažení

Abstrakt

Social media marketing se v současné době týká především komerční sféry, která je schopná jej většinou plně využít. Ovšem i neziskové subjekty a knihovny si v tomto prostředí vedou poměrně dobře. Mnohé správně chápou význam a přínos tohoto prostředí.

Sociální média však nejsou jen dalším typem propagačního kanálu, jsou velmi specifickým prostředím, které se sice řídí jednoduchým pravidlem „listening first, selling second“ (Dale Carnegie), ovšem i přesto jsou velmi těžko uchopitelná. Navíc se velmi rychle mění, využít tento typ propagace a komunikace s cílovou skupinou naplno není jednoduché. Vyžaduje to zejména neustálou aktualizaci poznatků, nadšení, píli a otevřenost. Příspěvek Social media marketing a knihovny by měl nabídnout obecný přehled možností propagace v sociálních médiích, aktuální trendy v této oblasti i předpovědi do budoucna.

Profesní informace o autorovi

Mgr. Olga Biernátová vystudovala KISK na FF MU v Brně. V současné době pracuje v Knihovně Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kde se zabývá marketingem a PR, věnuje se informační výchově, pracuje jako terénní knihovník, referenční pracovník a spolupracuje na projektu Tomasbata.com.

Současně působí v rámci skupiny Guerrilla Readers, kde se kromě drobných akcí na podporu a popularizaci čtenářství věnuje převážně f-marketingu a pracuje pro komerční sféru. Spolupracuje s několika institucemi na nejrůznějších projektech a akcích (knihovny, nakladatelství), hojně přednáší a vede celou řadu seminářů. http://about.me/olga.biernatova

Organizátoři

  • Albertina icome Praha
  • VŠE

Hlavní sponzor

  • Albertina icome Praha a Albertina icome Bratislava

Mediální a technologičtí partneři

  • Ikaros
  • INCAD
  • LibRa
  • PIKS TV

INFORUM na Facebooku

  • Facebook logo